Hvad er en clearomizer?

En clearomizer er en del af dine e-cigaret. Clearomizeren er både mundstykket og forstøveren. Når du køber en e-cigaret, er clearomizeren en del af denne, men du har mulighed for at udskifte både, hvis den går i stykker, eller hvis du blot ønsker at skifte af andre årsager.

clearomizer til e-cigaret
Photocredit: Lindsayfox / Pixabay.com

E-cigaretter er gradvist blevet meget populære i Danmark, siden de slog igennem i slutningen af 2012. I dag bruger mere end 200.000 danskere jævnligt en e-cigaret som et alternativ til en almindelig cigaret. Ikke alene fordi det efter al sandsynligvis er væsentligt sundere end almindelige cigaretter – men lige så meget fordi, at det koster cirka 100 kroner i faste omkostninger hver måned at bruge en e-cigaret. Det er væsentligt lavere end de mange tusinde kroner, det hurtigt koster at ryge almindelige cigaretter, hvis man ryger en pakke om dagen eller mere.

 

Regler og love for e-cigaretter

I dag er lovgivningen for e-cigaretter og clearomizers fastsat ved et EU-direktiv fra 7. juni 2016. Som følge af dette direktiv er det lovligt for danske virksomheder at sælge e-cigaretter som dansk virksomhed på dansk jord, uden at man som tidligere skulle flytte forretningen til England eller Sverige. Dette har ikke nogen betydning for danske privatpersoner, der vil købe e-cigaretter og dertilhørende e-væske uanset, om dette sker i Danmark, Sverige, England eller et helt fjerde land.

Problemet i forhold til loven opstod ved, at e-væsken indeholder nikotin – og nikotin er defineret som et giftstof. At sælge nikotinholdige præparater som e-væske for en almindelig virksomhed forudsætter en godkendelse fra Sundhedsstyrelsen. En godkendelse, ikke en eneste dansk e-cigaretshop endnu har opnået. I dag er det Sikkerhedsstyrelsen, der skal godkende produkterne, og der er ligeledes strenge krav til selve produktet og markedsføring. Du finder gældende lov her.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke bruger e-cigaretter, da de sundhedsskadelige aspekter ved rygningen fortsat ikke er kortlagt. Du kan læse mere om Sundhedsstyrelsens anbefalinger her.

Leave a Reply