Hvorfor er cykler billigere i udlandet?

Det er ikke et udtryk for grådighed fra de danske cykelforhandlere, når du kan finde den samme cykel til en lavere pris i udlandet. Det er slet og ret et udtryk for, at de danske omkostninger forbundet med at købe en vare og at drive en forretning er meget høje.

Cykling i udlandet
Photocredit: 12019 / Pixabay.com

Hvis du finder en cykel online til 7.000 kroner i Danmark, kan du være næsten sikker på at kunne finde den samme cykel til blot 6.000 kroner i udlandet ved fx at tjekke Tyskland og England.

Derfor er det også fristende at købe cyklen netop fra disse lande. Når du gør det står du dog med ringe muligheder ifbm. at bytte din cykel eller at få den repareret, ender den med at gå i stykker ‘før tid’. Derfor bør du købe din cykel i Danmark.

Men hvorfor er det så dyrt?

 

Højt skattetryk

Delvist har vi i Danmark et højt skattetryk. For at tjene penge skal priserne derfor også sættes højere, når skatten er så høj. Skattetrykket i Danmark er det højeste i hele verden.

Der bliver pålagt moms på danske varer. Den cykel, du har fundet til fx 7.000 kroner koster faktisk kun 5.600 kroner – resten er blot moms, du betaler direkte til den danske stat og som altså absolut ingenting har med cykelforhandleren at gøre.

 

Dyr fragt og personale

Og så koster fragt i Danmark mere end i andre lande. Det gør personale også. Og alt andet.

Det trækker priserne op. Vi er ikke særligt konkurrencedygtige i Danmark og det går ud over den almindelige forbruger, når denne ønsker at købe en cykel.

Leave a Reply