Hvad er morgenmusik?

Morgensang er en dansk tradition, som ofte bruges i forbindelse med en bryllupsdag, hvor ægteparret bliver vækket med musik, æresport og god morgenmad. Morgensang består ofte af musikanter i fine klæder, som spiller traditionelle danske sange på blæserinstrumenter. Det er med til at skabe en hyggelig og festlig stemning ved den tidlige overraskelse.

Højtaler i naturen
Photocredit: Amit Agnihotri / Unsplash.com

Supplement til morgenkaffen og æresporten ved bryllupsdagen

Skal et par blandt vennerne eller i familien fejres ved en helt særlig lejlighed, er det helt naturligt at dette foregår med morgensang. Ofte bruges morgensang i forbindelse med kobberbryllup, sølvbryllup, guldbryllup eller noget helt fjerde. Parret vækkes tidligt på morgen, og der vil være lavet æresport over hoveddøren, og morgenkaffen er frisklavet og klar til servering. Morgensang er en dansk tradition, og er et festligt supplement til den særlige begivenhed.

 

Blæsermusik og traditionelle sange

Morgensang til bryllupsdagen består af dygtige musikere, som spiller på blæserinstrumenter. Blæsermusikken er både traditionel og hyggelig, og gøre morgenoverraskelsen helt speciel. Ofte vil det være sådan, at de professionelle musikere samarbejder med gæsterne om at finde frem til de sange, der skal spilles på selve dagen. Valget vil ofte falde på traditionelle danske sange, som der kan synges med på, på selve dagen. Det gør det langt nemmere at synge med, når der er musikanter på blæserinstrumenter der kan spille for og holde rytmen.

 

Musikere i kjole og hvidt

Bryllupsdagen er ofte helt speciel for det lykkelige par. Det er en særlig begivenhed, som skal fejres med manér. Derfor vil morgenmusikanterne ofte være klædt i fine klæder, hvilket skaber en særlig stemning til lejligheden. Ofte vil man se musikanterne klædt i kjole og hvidt og med høj hat og hvide handsker. Det er både et hyggeligt og sjovt syn at bliver mødt af som ægtepar, når man bliver vækket på den særlige dag.

Musikanter til morgenmusik kan kontaktes individuelt gennem deres personlige hjemmesider eller ved telefonnummer. Det er ligeledes nemt at skaffe et godt tilbud over en tilbudstjeneste, hvor du vil få mulighed for at vælge mellem forskellige musikanter. Hvis du har svært ved at finde den helt rette musiker, eller hvis du ønsker at få flere tilbud som du kan sammenligne, er det klart en fordel at søge en morgenmusiker gennem en tilbudstjeneste. Det er både nemt og hurtigt for dig!

 

Skal du selv giftes? Læs mere om, hvordan du afholder et uforglemmeligt bryllup her.

Leave a Reply