Det skal du lave i Hillerød på en regnvejrsdag

Regn er desværre lidt en selvfølge hele året i Danmark. Og det er typisk, at himlen åbner sig og regnen siler ned, bedst som man har planlagt at holde et par velfortjente feriedage hjemme. Heldigvis er der mange sjove ting, du kan lave indenfor. Du kan for eksempel pakke tasken og tage en smuttur til smukke Hillerød. Omgivet af flot natur og historiske bygning ligger denne lille Nordsjællandske perle placeret. Her kan du få tiden til at gå i historiske omgivelser, lade den indre shoppe entusiast få frit løb eller spise dig mæt i lækker mad.

Frederiksberg slot
Photocredit: Fkls / Flickr.com

 

SlotsArkaderne

En regnvejrsdag er den perfekte undskyldning for at finde shoppingposen frem og begive sig ud på det helt store shopping eventyr. Heldigvis er shoppemulighederne helt igennem fantastiske i Hillerød. Her finder du også det lækre Shoppingcenter SlotsArkaderne, der er blandt de bedste storcentre i Danmark. SlotsArkaderne er et hyggeligt og intimt storcenter, der samtidig har et kæmpe udvalg af alt fra tilbehør til boligen, elektronik, dagligvarer, mode og meget mere. Du finder Slotsarkaderne i centrum af Hillerød, så det er det perfekte sted at kombinere med en god frokost på en regnfuld dag.

 

Frederiksborg Slot

Midt i slotssøen i Hillerød finder du historiske Frederiksborg Slot. Her er der oplevelser for hele familien, både inden og udenfor murer. For slottet byder ikke kun på imponerende arkitektur. Du kan også gå på opdagelse i den smukke slotshave eller hoppe på en af bådturerne på søen. Frederiksborg Slot blev bygget af Christian d. 4 og er intet mindre end Nordens største renæssanceanlæg. Slottet har været ramme for mange begivenheder og fortælling fra Danmarkshistorien. Slottet er et Nationalhistorisk Museum, og her er det uden tvivl nemt at slå et par timer ihjel, hvis vejret vælger at vise sig fra sin lidt barske side.

 

Besøge en hyggelig Cafe

Hillerød er fyldt med hyggelige cafeer, udsøgte restauranter og lækre kaffebarer. Og hvilken bedre måde at få tiden til at gå end at spise en lækker frokost med en du holder af, mens regnen siler ned udenfor. Der er næppe noget bedre end at synke ned i sædet til lyden af bløde cafe-musik toner, der langsomt får dig til at glemme tid og sted. Jeg kunne ikke forestille mig en bedre måde at tilbringe en regnvejrsdag på. Du kan eventuelt kombinere en lækker frokost med en af de andre aktiviteter. Om det så skal være i en kombination med en kulturel oplevelse eller en god omgang shopping er helt op til dig.

 

Hillerød Bymuseum

På Hillerød Bymuseum kan du rejse tilbage i tiden og få fortalt historien om den gamle slotsby på en sjov og interaktiv måde. Du får lov til at rejse hele vejen tilbage, til dengang Hillerød var en middelalderby, og se hele forandringen byen har gennemgået til den dag i dag. Hillerød Bymuseum inviterer hele familien indenfor til en dag med sjov, leg og læring, og her må børn gerne røre og lege med tingene. Brug regnvejrsdagen på at blive klogere på Hillerøds historie på en sjov og underholdende måde.

Leave a Reply