Hvad er kommuneskat?

Kommuneskatten er en del af din samlede indkomstskat. Kommuneskatten går til den bopælskommune, hvor du senest d. 5 september havde bopæl året før nuværende indkomstår.

Kommuneskat
Photocredit: Stevepb / Pixabay.com

Hvor betaler man mest kommuneskat?

Den dyreste kommune i 2013 var Langeland kommune hvor den billigste derimod var Rudersdal – i alt var der 5.3 procent i skattetryks forskel.

Gennemsnittet af kommuneskatten i 2014 er 25,6 procent, så hvis du betaler mindre end dette er du i en af landets billigste kommuner, hvad angår kommuneskat.

 

Hvad går kommuneskatten til?

Kommuneskatten går til de velfærdsydelser vi i Danmark nyder godt af.

Dette indebærer f.eks. Pleje og omsorg af ældre, Førtidspension, Kontanthjælp, Botilbud, Folkeskoler og andre velfærdsydelser.

Nummer et på listen over dyreste budgettering ude i kommunerne er posteringen ”Pleje og omsorg af ældre og handicappede” hvor nummer to er de danske folkeskoler med en postering på lige knap 36 mia. Kroner.

Kan det betale sig at flytte til en billigere kommuneskat?
Du skal se på det samlede skattetræk inden du går ud og jagter en billigere kommuneskat.

Ting som ejendomsskatter og huspriser er typisk højere i kommuner med lavere kommuneskatter – så det kan være du faktisk skal ud og have fat i din lokale ejendomsmægler på Frederiksberg hvis du vil bo billigere samlet set, på trods af den lave kommuneskat på 22.8 procent er ejendomsskatterne de seneste år røget i vejret og vil fortsætte stigningen de næste år frem.

Leave a Reply