Hvad skal jeg bruge af kabler til 3D-fjernsyn?

Allerede nu er få danskere begyndt at investere i 3D-fjernsyn – og flere kommer løbende til. Hertil melder spørgsmålet sig om hvilken typer af kabler, der skal bruges.

3d fjernsyn kabler
Photocredit: Mojzagrebinfo / Pixabay.com

Men har du allerede en fladskærm købt inden for de seneste par år, bliver du glad for at høre svaret. Der skal nemlig bruges de præcis samme kabler, du bruger i dag: HDMI-kabler.

High Defitinition Media Interface-kabler, normalt blot forkortet HDMI, udmærker sig ved i forvejen at kunne overføre både lyd og billede på en gang. Et kabel klarer begge dele.

Men kablerne er faktisk også i stand til at overføre signal fra en 3D-afspiller – fx en stærk Blu-Ray afspiller eller computer – og over til fjernsynet. Teknologien i forhold til overførsel af data ligner nemlig meget den samme; det er blot afspilleren, der er ændret markant, når det kommer til 3D-fjernsyn.

Du skal derfor ikke ud at købe nye kabler, når du investerer i et 3D-fjernsyn. HDMI-kabler koster i dag ikke mere end et par hundrede kroner, så det ville ikke være nogen stor omkostning alligevel.

En stor omkostning er til gengæld selve 3D-fjernsynet. Selv de billige på markedet i dag kommer hurtigt til at stå dig i 10.000 kroner eller mere. Priserne er faldet fra de mange titusinde kroner, 3D-fjernsyn kostede for blot et år eller to siden, og de vil falde yderligere. Eksperter forventer, at 3D-fjernsyn i sidste ende vil koste det samme som moderne fladskærme – altså fra 4-5.000 kroner og opefter for et rigtigt stærkt fjernsyn i store tommer og med flotte billeder.

Leave a Reply