Hvad er et naturlægemiddel?

Naturlægemidler er kosttilskud, der er skabt af alene naturlige ingredienser. Modsætningen hertil er almindelige lægemidler, der er skabt i et laboratorium af kemikere.

Natur lægemidler
Photocredit: Alex Belogub / Unsplash.com

I Danmark er naturlægemidler tilladt at sælge uden recept. Det betyder, at du kan købe naturlægemidler online, i supermarkedet og på apoteket, skal du alligevel samle andet op her. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle typer af naturlægemidler, der ikke kræver recept.

Naturlægemidler forsøger at løse flere forskellige problemer. Du kan blandt andet finde produkter, der skal hjælpe dig i forbindelse med:

  • Søvnbesvær
  • Problemer med smerter i leddene
  • Forkølelse
  • Problemer med mave- og tarmsystemet
  • Kolesterolsænkende naturlægemidler

Du finder oftest dine naturlægemidler som piller, du nemt kan indtage fx morgen og aften.

Alle naturlægemidler, du kan købe i Danmark, er godkendt af lægemiddelstyrelsen. Det er på denne måde sidestillet med medicin, men det er dog godkendt til at forebygge udvalgte sygdomme. Du kan altså tage naturlægemidlerne for at undgå at blive ramt af en given sygdom som fx forkølelse, hvor almindelig medicin og lægemidler tages for at reagere på allerede opstået sygdom.

Du bør ikke blande naturlægemidler med almindelig medicin udstedt af din læge uden at have konsulteret din læge først.

Kravene for at få et naturlægemiddel godkendt i Danmark er ganske strikse. Det skal bevises, at effekten er der, at alle piller er helt ens, og godkendelsen skal løbende følges op. Alt i alt koster det mange penge at få et produkt godkendt på det danske marked. Har et produkt først fået plads, kan du derfor også være sikker på, det er godkendt efter alle kunstens regler.

Leave a Reply