Hvad er 5:2-kuren?

5 2 kuren er en slankekur eller diæt, som er opfundet af Michael Mosley fra England. Kuren blev kendt i efteråret 2012, og i slutningen af 2013 begyndte hr. og fru Danmark for alvor at få øjnene op for alle de fantastiske fordele ved denne form for kur.

5:2 kuren
Billedrettigheder: Lubos Houska / Pixabay.com

Navnet 5 2 kuren er en oversættelse af det engelske navn 5:2 diet. Tallene henviser til kurens grundprincip – at faste 2 dage om ugen for at spise normalt de sidste 5. Derfor kaldes kuren også nogle gange for 5:2 faste – f.eks. har de fleste bøger 5:2 faste som titel.

På ensunderehverdag.com kan du se opskrifter på lækre LCHF-retter.

 

5:2 kuren – kort fortalt

Kort fortalt går kuren ud på at du 2 dage om ugen begrænser dit kalorieindtag til 500-600 kalorier, en såkaldt fastedag. De sidste 5 dage om ugen spiser du som du normalt ville gøre (men det anbefales selvfølgelig stadig at holde igen med fed mad, is, mælkechokolade og alle de andre ting da den slags stadig er usundt, også selvom du taber dig).

Kuren er bygget på et amerikansk studie hvor deltagerne blev delt op i forskellige kontrolgrupper, herunder en hvor de skulle faste hver anden dag, og spise masser af fed, amerikansk mad, så meget som de overhovedet orkede, på de andre dage. Til forskernes store overraskelse tabte forsøgspersonerne sig stadig mærkbart ved at faste hver anden dag.

Men da det for de fleste almindelige mennesker vil være alt alt for hårdt at skulle faste hver anden dag (og i øvrigt har de fleste ikke brug for at tabe så meget så hurtigt) har man med 5:2 kuren kortet det ned til 2 fastedage. Man får stadig vægttabet og alle fordelene, det går bare lidt langsommere, men er til gengæld meget nemmere at følge.

Leave a Reply