Hvad er e-juice?

E-juice er navnet for den flydende væske, man bruger i forbindelse med e-cigaretter. E-juice påhældes ens e-cigaret, hvorefter juicen langsomt fordampes ned i lungerne på en. Med denne damp får rygeren sit behov for nikotin stillet, men uden de andre og uheldige effekter af rygning som fx tjære og benzen.

Damp fra e-juice i e-cigaret
Photocredit: Sarah Johnson / Pixabay.com

Det er ikke endeligt afgjort, hvorvidt e-juice er skadeligt eller ej. Teorien går i flere forskellige retninger og resultatet skifter næsten fra undersøgelse til undersøgelse.

Helt sikkert er det dog, at e-cigaretter er langt mindre skadelige end almindelige cigaretter er. Du står som ryger langt bedre ved e-cigaretter end almindelige cigaretter.

 

Hvad koster e-juice?

Du kan købe e-juice billigt på internettet – se fx Elekcig.dk/e-juice.

Du skal regne med, at e-juice for en hel måned står dig i cirka 50 kroner, hvis du tidligere røg cigaretter hver eneste dag. Dette er i modsætning til de cirka 50 kroner, det koster at ryge almindelige cigaretter om dagen.

Noget af det spændende med e-juice er, at du kan købe flere forskellige smagsvarianter. Du kan købe bl.a. mint, cola, jordbær, vanilje, tobak, menthol og ice tea.

Netop på grund af smagsstofferne er e-juice også mistænkt ad flere omgange for at appellere til børn – og derved få børn til at starte med nikotinprodukter, der kan føre til et svært afhængigshedsforhold, mange tusinde voksne danskere hver eneste dag slås med at komme ud af.

E-juice indeholdende nikotin må kun sælges i få og udvalgte butikker i Danmark. De fleste danske webshops har derfor hjemme i Sverige eller England.

Leave a Reply