Hvad er hemmeligheden bag en flad mave?

Du ved det godt. Du burde lave flere mavebøjninger, men det er jo ikke ret sjovt, vel? Men det er vigtigt. Har du af og til ondt i ryggen eller bare slapt maveflæsk, ja så er det med at komme i gang. Belønningen er en stærkere ryg, en bedre holdning og så selvfølgelig, en flad mave. Det er en ren win-win-situation.

Kvinde der udfører mavebøjning
5132824/pixabay.com

Et spørgsmål om holdning
Det første tip handler ikke en gang om trælse mavebøjninger. Er det ikke herligt? Allerførst skal du lærer at huske på din holdning. Alt for mange falder sammen, når de står, sidder eller går. Det giver os en større mave. Prøv at strække dig opad, så langt du kan. Skub skuldrene tilbage, og brystet frem, og sug navlen ind imens du på en måde vipper bækkenet frem under dig. Det er en teknik hentet fra motionsformen Pilates. Vend siden til et spejl, og tjek så lige din nye holdning. I stedet for at trække vejret via maven, skal du hellere mærke brystkassen udvide sig, når du suger luft ind. Det er svært, men effektivt, hvis du i løbet af en dag husker på at suge navlen ind, når du bevæger dig.

Ind med navlen
De af jer, der har prøvet en time i Pilates, ved det allerede. Hemmeligheden bag en flad mave ligger i, hvordan du udfører dine mavebøjninger. Du skal nemlig huske at suge maven ind imens du vugger op og ned. Sug navlen ind mod rygsøjlen og derefter op mod brystet, og hold spændingen imens du løfter overkroppen fra gulvet. Nu får du fat i de inderste mavemuskler. Tag 5×10 mavebøjninger, og hold en pause ved hver 10. løft.

Fokus på taljen
I jagten på udryddelsen af din lille topmave, skal du ikke glemme at træne taljen. Fyld to vandflasker (0.5 liter) med vand. Tag en i hver hånd og lav 2×25 sidebøjninger, hvor du bøjer dig mod gulvet, og op igen. Tag derfor en hånd op foran og bag dig, og sving frem og tilbage 30 gange.

Spis anderledes
Ja, vi kommer ikke udenom det. Hvis du har lidt for meget mavefedt, så kan det hænge sammen med det du spiser, og især det du ikke spiser.

Leave a Reply