Hvad er Friis Shoppingcenter?

Hvis du leder efter et shoppingcenter i Aalborg, vil du hurtigt støde på Friis, der ligger helt centralt i midtbyen. Som navnet indikerer, er Friis Shoppingcenter et shoppingcenter, der er centralt beliggende i Aalborgs midtby. Friis Shoppingcenter har dog ikke eksisteret særligt længe. Det moderne shoppingcenter åbnede første gang dørene i marts 2010. Siden da er centret blevet udvidet, og i dag hænger det både sammen med CABINN Hotel og Magasin du Nord.

Friis Shoppingcenter i Aalborg

Når Friis Shoppingcenter beskriver sig selv, siger de, at nøgleordet er fashion og bolig. Det ses tydeligt i centrets butiksudvalg, som inkluderer en række kendt tøjbutikker og boligindretningsbutikker som Jysk, Magasin og Imerco Home. Ikke desto indeholder shoppingcentret også fitnesscentret Fitness World, en række specialforretning og masser af spisesteder.

 

Hvor stammer navnet fra?

Navnet Friis kommer fra en købmand, som i 1700-tallet anvendte en strandeng uden for Aalborg Slot til varemodtagelse og opmagasinering. Det selv samme sted, hvor Friis Shoppingcenter ligger i dag. Hvis du er på udkig efter shoppingmuligheder i Aalborg midtby, er det også området omkring Friis, du skal lede. Her ligger også Salling Aalborg og handelsstandsforeningen Aalborg City.

 

Hvem har tegnet Friis Shoppingcenter?

Bag Friis Shoppingcenter står arkitektfirmaet C. F. Møller, som skabte centrets unikke, moderne udtryk. Det er firmaet TL Byg, som har ført arkitekternes vision ud i livet.

 

Hvilke faciliteter tilbyder shoppingcentret?

Shoppingcentrets hovedattraktion er naturligvis de knap 25 butikker, men centret har mere at byde på. Friis tilbyder blandt andet en times gratis parkering og en efterfølgende lav timepris.

Gratis parkering er et sjældent syn i danske storbyer, og Aalborg er ingen undtagelse i den sammenhæng. Derfor er der heller ikke nogen tvivl om, at de 850 parkeringspladser i Friis Shoppingcenter bliver udnyttet fuldt ud.

Blandt centrets andre faciliteter kan gratis Wi-fi og opbevaringsbokse nævnes som et stort plus i bogen – særligt for udenlandske turister, der skal spare på dataroamingen.

 

Hvilke butikker har Friis Shoppingcenter?

I et shoppingcenter vil der altid være en naturlig udskiftning af butikkerne, når lejemålene enten udløber eller bliver opsagt. Der er dog enkelte butikker i Friis Shoppingcenter, som man godt kan regne med bliver hængende flere år ude i fremtiden.

I skrivende stund er det ikke længe siden, at der åbnede en spritny Magasin i Aalborg på 7.500 m2 i tre plan. Stormagasinet har, som de fleste ved, alt mellem himmel og jord på hylderne inden for tøj, mode, boligindretning, skønhedsprodukter og delikatesser.

Dertil finder man en kæmpestor H&M og en nyrenoveret Monki-butik i centret, foruden en række tøjbutikker til mænd og kvinder så som: Envii, Femilet, Kings & Queens, Selected og Vero Moda samt sportsbutikken Sport 24.

Leave a Reply