Hvad er efterårsmoden i 2019?

Elsker du at være med på moden, eller søger du bare inspiration til din helt egen stil? Så er der masser af hente fra efterårets catwalks. Her afsløres nemlig efterårsmoden 2019, der kommer til præge den danske tøjstil i de kommende måneder. Her kan du læse mere om efterårsmoden og blive inspireret til din tøjstil.

Photocredit: nastya_gepp / Pixabay.com

Der er sikkert mange meninger om mode og modetøj. En ting er i hvert fald sikkert, og det er, at man arbejder med en utrolig minutiøs detaljegrad, hvor moden ikke kun dikterer farvevalg, stoffer og materialer, men også længder og mængder.

Efterårsmoden 2019 for kvinder er slet ikke nogen undtagelse, og her er noget af det mest markante netop længder på uldfrakken, som jeg vil vende tilbage til senere i indlægget.

 

Hvad byder efterårsmoden på?

I grove træk, der peger tendenser mod tre nye farver, som vil blive set mere og mere. Disse er Pink, jordfarver og ikke mindst regnbuens farver. Der skal med andre ord flere farver på i 2019. Væk med de kedelige ensfarvede t-shirts og frem med store mønstre og farver.

Netop i forhold til mønstre, så vil du også se flere tern, mere print og striber, som giver endnu mere farvespil. Dette spille sammen med, at detaljerne bliver mere voluminøse, og generelt set handler moden i høj grad om at blive set. Det skal være Rock n´ Roll og have masser af fart over feltet.

Endelig har efterårsmoden også stor betydning for vores vinterdress. Frakkerne skal være lange, og det er helt tydeligt, at moden fra slut 80’erne er ved at gentage sig. Det er vidst heller ikke uden underdrivelse at sige, at jakkerne og synes at blive en kende mere firkantet end de plejer. Det forklares med en spor, der kan kaldes de officer-inspirerede frakker.

Så hvis man skal svare kort på, hvad efterårsmoden 2019 er, vil jeg sige følgende:

Efterårsmoden 2019 er karakteriseret ved at være mere sprudlende, farverig og voluminiøs. Den viser tydeligt, hvordan vi alle forsøger at skabe vores eget unikke liv, hvor vi helst skal skille os ud og være særpræget. Det er Rock n´ Roll, det er barok og der er masser af unisex, som igen afspejler den androgynitet, som hersker i samfundet, og som giver opbruddet med traditionelle kønsroller.

Det er altid skægt at følge med i årets mode og fashion tendenser, fordi det altid udspringer af den eksisterende kultur og de kampe, der dagligt tages for at bryde med status quo. Så selv om tøj og sko ikke nødvendigvis er din kop te, kan man faktisk få mere ud af at læse et modeblad, end man lige skulle gå og tro.

Leave a Reply