Hvorfor blev Michael Jackson hvid?

Michael Jackson blev hvid, fordi han havde Vitiligo. sygdommen. Det er en pigmentering/farve sygdom, hvor ens melanocytterne (de celler som laver pigment) i huden er ødelagte. Resultatet deraf er, at der forekommer hvide pletter på huden i forskellige dele af kroppen. Ligeledes forekommer der nogle lignende pletter i slimhinden og nethinden. Hår, som vokser ud på områder, der er berørt af Vitiligo sygdommen, bliver sommetider hvide.

Streetart med Michael Jackson
Photocredit: Nelson Ndongala / Unsplash.com

Man kender ikke årsagen til denne sygdom, da forskere har forskellige teorier til, hvordan sygdommen opstår. Der er dog stærke beviser for, at personer med sygdommen arver en gruppe af tre gener, der gør dem modtagelige over for depigmentering. Den mest anerkendte opfattelse er, at depigmentering opstår, da det er en autoimmun hudsygdom, dvs. en sygdom hvor en persons immunforsvar reagerer imod kroppens egne organer og væv.

Hos Michael Jackson udryddede sygdommen pigmenteringen i hans hud og fremmede hvide plamager mange steder på hans krop. Michael Jackson havde altså den hvide kulør på grund af sygdommen. Der går rygter om, at han fik foretaget en plastikoperation, fordi han hadede sin far og ikke kunne foredrage synet af, at han skulle ligne ham. Michael Jackson har foretaget plastikoperationer, men ikke for at ændre hudfarve. Han bekræftede selv, at han havde sygdommen, og ligeledes har læger gjort.

Leave a Reply