Hvorfor angreb Japan Pearl Harbor?

Der er en række grunde til at Japan angreb Pearl Harbor. Dem kan du blive klogere på i denne artikel.

– Når den japanske regering besluttede at angribe Amerika, var det fordi de vidste at næsten hele militær på Pearl Harbor bestod af skibe. Derfor besluttede de at bombe Pearl Harbor. Ved at bombe flåden gjorde de det svært for Amerikanerne at svare igen, men det gjorde de! De gik straks til modangreb, men endte som bekendt med at tabe.

– Geografi – De besluttede også at angribe Pearl Harbor pga. dets geografiske placering. Japanerne besluttede at angribe Pearl Harbor, fordi det var tættere på Japan end resten af USA, og derfor havde de kortere afstand til deres eget land, ammunition og mandskab. Jo tættere de kom til den amerikanske kyst, jo større var chancen for at blive opdaget, hvilket kunne gøre at de blev nødt til at tage tilbage til Japan – uden en sejr!

– Bedrageri – Mens den japanske flåde rykkede imod Hawaii, forsøgte deres ambassadører i Washington DC at overbevise den amerikanske regeringen om, at Japan ikke ville angribe. Desværre for Japanerne var nogle mennesker at begyndt at blive mistænksomme. Den amerikanske regering valgte derfor at sætte angribe Japan. Du kan læse mere om pearl habor på den engelske wikipedia.

Leave a Reply