Hvorfor angreb Japan Pearl Harbor?

Der er en række grunde til at Japan angreb Pearl Harbor den 7. december 1941 klokken 07:55 lokal tid. Dem kan du blive klogere på i denne artikel.

Gamle fly under 2. Verdenskrig
Photocredit: Museums Victoria / Unsplash.com

– Når den japanske regering besluttede at angribe USA, var det, fordi de vidste, at næsten hele det amerikanske militær på Pearl Harbor bestod af skibe. Derfor besluttede de, at bombe Pearl Harbor. Ved at bombe flåden gjorde de det svært for amerikanerne at svare igen, men det gjorde amerikanerne ikke desto mindre! De gik straks til modangreb, men endte som bekendt med at lide store tab.

– Geografi – Japan besluttede også at angribe Pearl Harbor pga. dets geografiske placering. Japanerne besluttede at angribe Pearl Harbor, fordi det var tættere på Japan end resten af USA, og derfor havde de kortere afstand til deres eget land, ammunition og mandskab. Jo tættere de kom til den amerikanske kyst, jo større var chancen for at blive opdaget, hvilket kunne gøre, at de blev nødt til at tage tilbage til Japan igen – uden en sejr!

– Bedrageri – Mens den japanske flåde rykkede imod Hawaii, forsøgte deres ambassadører i Washington DC at overbevise den amerikanske regeringen om, at Japan ikke ville angribe. Desværre for Japanerne var flere begyndt at blive mistænksomme. Den amerikanske regering valgte derfor at sætte et angreb ind på Japan.

Du kan læse mere om Pearl Harbor i Historienets fyldestgørende artikel.

Leave a Reply