3 overraskende ting, din røde hårfarve afslører om din sundhed

Selvom din livsstil i høj grad afgør din sundhed, så har dine gener en hel del at sige. Og ja. Det kan din hårfarve faktisk afsløre for dig. Se bare disse 3 ting, din gulerodsfarvede hårpragt fortæller om dig og din sundhed.

Rødhåret pige
Photocredit: Les Anderson / Unsplash.com

 

Din risiko for hudkræft

Her har de rødhårede trukket det korteste strå. Forskning viser nemlig, at hvis du har rødt garn har du større risiko for at blive ramt af hudkræft end hvis du er leverpostejsfarvet eller brunette, da du vil være mere udsat i solen. Det gælder særligt, hvis du også er udstyret med et fint sæt fregner. Der findes nemlig et særligt gen, som oftest forbindes med rødt hår og fregner, der gør huden ekstra sårbar overfor solens farlige stråler.

Din smertetærskel

Igen er det de rødhårede, der står for skud. Et ældre studie viser i hvert fald, at rødhårede i langt højere grad frygter tandlægebesøg – og det hænger sammen med smerte. Sammensætningen af gener hos rødhårede gør nemlig, at kroppen ikke reagerer på bestemte former for smertestillende medicin. Og så er smertetærsklen generelt lavere blandt rødhårede.

Din succes

Det er heldigvis ikke skidt det hele. En amerikansk undersøgelse viser, at rødhårede har større chance for at blive administrerede direktører. Og på trods af at rødhårede har en lavere smertetærskel indenfor nogle områder, så er de faktisk mindre modtagelige overfor stik, press og brændende fornemmelser.

Leave a Reply