Hvorfor mister ugifte samlevende kontanthjælpen?

Der er officielt to grunde til, at regeringen nu går ud og fjerner kontanthjælp for ugifte samlevende, hvor den ene er i job og tjener over 30.000 kroner.

Photocredit: WilliamCho / Pixabay.com

Den ene grund er at give de i kontanthjælp yderligere incitament til enten at søge eller skabe et job. Når det bliver småt med indtægterne, presser man også folk ud i at finde et arbejde i højere grad, end når de har et udfyldigt sikkerhedsnet.

Den anden grund er, at regeringen står til at spare penge ved at skære kontanthjælpen fra mange tusinde mennesker – penge, der kan bruges på den slunkne statskasse.

Er du ledig, inde i din første ledighedsperiode og over 25 år, har du mulighed for at komme på en såkaldt 6 ugers selvvalgt uddannelse betalt af din a-kasse, jobcenter og staten. Formålet med et sådant kursus er at give dig jobskabende kompetencer, således at du kommer foran i køen, når du søger et job blandt andre ansøgere.

Et af kurserne har også til formål at lade dig starte din egen virksomhed og hurtigt gå fra idé til en profitabel virksomhed og livet som en stærk iværksætter.

Regeringen er blevet kritiseret af især Enhedslisten for at fratage de, der lever på polsk deres kontanthjælp – men regeringen forsvarer sig ved at sige, det er en nødvendig ændring for at opretholde vores velfærdssamfund og at de i øvrigt er et spørgsmål om at søge både nok jobs og de rigtige jobs.

Leave a Reply