Hvad er en jobplan?

En jobplan er en plan for at få dig i job igen, du har mulighed for at lave sammen med dit jobcenter. De danske jobcentre arbejder sammen med de danske a-kasser og ledige med henblik på at få de dagpengeberettigede i arbejde igen. Et af punkterne er her at lave en jobplan.

Photocredit: Free-Photos / Pixabay.com

En jobplan kan laves mellem den arbejdssøgende og jobcenteret. Jobplanen har til formål at få den arbejdsløse i job igen. Det kan være ved hjælp af fx kurser, praktikforløb, struktureret arbejdssøgning og andre lignende tiltag.

En jobplan giver også mulighed for at komme på et 6 ugers kursus for ledige selvom man er kommet i anden ledighedsperiode, hvorved det som udgangspunkt altså ikke er muligt at få bidraget midler til et sådant kursus alligevel.

Det er typisk i anden ledighedsperiode, altså efter de første 6 måneder som ledig, at den arbejdssøgende i samarbejde med jobcenteret går i gang med at søge arbejde.

Få struktur

Hvad en jobplan ofte hjælper med at skabe er overblik over situationen.

Jobplanen hjælper med at sætte mål op for den ugentlige jobsøgning. Politikerne siger, at vi gerne skal søge minimum 2 jobs om ugen. Med jobplanen bliver det muligt rent faktisk at gøre dette. En liste over potentielle virksomheder og jobopslag bliver sendt ud og med den strukturerede tilgang sikret ved jobplanen opnår man, at alle relevante virksomheder bliver ramt.

Derudover kan jobcenteret trække i tråde ifht. 6 ugers selvvalgte uddannelser, kurser for ledige, praktikforhold og meget mere.

Leave a Reply