Hvad er en slutseddel (biler)?

I en bilhandel, oftest når man handler med brugte biler, er en slutseddel det endelige dokument, som giver overblik over handlen. En slutseddel er et juridisk, bindende dokument, der ved underskrivelse vil overdrage ejerskabet af en bil fra person til person på baggrund af en specifik modydelse, typisk i form af et kontant beløb.

Lille gul bil
Photocredit: Gustavo / Unsplash.com

Skal du ud at købe en brugt bil, skal du i syvende og sidste ende underskrive en slutseddel. I dette dokument står, hvem der sælger bilen, hvem der køber bilen, hvilken bil der er tale om, hvad sælger forpligter sig til i forbindelse med og efter handlen, hvor lang garanti der er, hvad der følger med bilen – og alt, der ellers relaterer sig til bilhandlen. Slutsedlen er det endelige og juridisk bindende dokument i en brugt bil-handel, og når dokumentet er underskrevet er handlen en realitet.

Du kan eventuelt vælge at alliere dig med en advokat eller en jurist til at læse slutsedlen igennem, når du skal færdiggøre en slutseddel. Pointen hermed skulle være at få en juridisk kyndig person til at fortælle dig, at du ikke er ude på et fuldstændigt sidespor i forhold til dit køb af bilen. Samme fremgangsmåde benyttes næsten altid i forbindelse med en bolighandel, hvor en boligadvokat har til fornemste opgave at læse købsaftalen (slutsedlen for et boligkøb) igennem for køber.

Det er normalt bilens sælgers ansvar at udforme en slutseddel, som køber herefter skal verificere og underskrive. Sælger vil ofte benytte sig af en fast skabelon og / eller juridisk hjælp for at udforme en vandtæt slutseddel.

 

Leave a Reply