Hvad hedder Danmarks 5 største byer?

Leder du efter en liste over Danmarks største byer? Så skal du først beslutte dig, om du vil måle størrelsen ud fra befolkningstal eller ud fra areal. Der kan nemlig være forskel. I dette tilfælde har vi kigget på befolkningstallet. Vi baserer tallene på den seneste måling i 2019 fra Danmarks Statistik, der hvert år udgiver en ny rapport med disse oplysninger.

Danmarks største by og byområde er København/Storkøbenhavn. Alene i Københavns bor der 626.350 indbyggere, mens der i Storkøbenhavn (Hovedstadsområdet), som består af 18 kommuner, eller dele heraf, bor 1.320.629 indbyggere (2019).

Danmarks andenstørste by målt på befolkningstallet er Aarhus, hvor der bor 345.545 indbyggere. Dermed er det også den største by i Jylland.

På en tredje plads finder vi Aalborg, som huser hele 217.142 indbyggere, når man regner Nørresundby med i antallet. Byen er dermed den næststørste jyske by på Danmarkskortet.

Den fjerne største by er Odense, som ligger på Fyn. Med befolkningsantallet på 204.170 indbyggere gør det sig gældende, at Odense er Fyns største by.

Danmarks femte største by er Esbjerg, som kan findes i Sydvestjylland på Danmarkskortet. Byen rummer af et befolkningstal på 115.658 indbyggere.

Leave a Reply